Hoogste punt Sportcentrum bereikt!

Op vrijdag 9 november is het hoogste punt van de bouw van Sportcentrum Malden gevierd. Wethouders René Waas en Maarten Schoenaker hebben de vlag op het hoogste punt vastgehouden. De bouw loopt voorspoedig en volgens planning.

Het is een bekend begrip in de bouw: pannenbier. Als het hoogste punt bereikt is en de dakpannen gelegd kunnen worden, wordt dat traditioneel gevierd. Door het schenken van bier, vandaar dus ‘pannen’ bier. Onze gemeente heeft de bouwvakkers in plaats van bier een speciale lunch aangeboden. “Het is altijd leuk als je het hoogste punt van een bouwproject bereikt. Vroeger werd dat wel eens gevierd met een kratje bier. Maar zo’n frietje die we hier kregen ging er ook goed in”, aldus Gert van Dijkhuizen (uitvoerder Burgland Bouw B.V.).

Planning bouw
Op de bouwplaats aan de Veldsingel kunt u zien dat de bouw snel gaat; het verloopt voorspoedig en volgens planning. In de komende periode wordt er ook weer veel werk verricht: het gehele pand is met de kerst water- en winddicht. Er vinden in de kelder volop werkzaamheden van het installatiewerk plaats en de tegelzetter gaat nog dit jaar beginnen met het tegelwerk van het zwembad. Bovendien zijn ze gestart met het metselwerk van de sporthal. Verwacht wordt dat de komende weken ook de gevel van de sporthal de gevelbeplating van de sporthal wordt aangebracht, zodat aan de buitenzijde de sporthal al de eindafwerking krijgt. Al deze werkzaamheden zorgen er voor dat de oplevering in juni 2019 gehaald wordt.

Het nieuwe duurzame sportcentrum komt op hetzelfde terrein als de Veldschuur. Met een wedstrijdzwembad (afmeting van 15,4 x 25,03 x 2,5), wedstrijdsporthal (28 x 48 x 7,1 meter en met een wand op te splitsen in 3 kleinere zalen), sportzaal (10,5 x 21,6 x 4,5 meter), fitnesscentrum, wellness, horeca en een praktijk voor fysiotherapie. De nieuwe horecagelegenheid bevindt zich op de begane grond, in het midden van het sportcentrum. U heeft vanuit daar uitzicht op het zwembad én de sporthal. Er komen 110 parkeerplaatsen voor auto’s en meer dan voldoende voor fietsers.
Het Sportcentrum Malden wordt in opdracht van de gemeente Heumen in samenwerking met Laco B.V. gebouwd door de combinatie Wind Design & Build en Burgland Bouw B.V.